Informasjon om bruk av personopplysninger og informasjonskapsler

Dine data – ditt valg

Polaris Media består av mange mediehus med lange medietradisjoner, basert på tillit og troverdighet. Vi er opptatt av å ivareta ditt personvern på en god måte, gi deg god informasjon, og gi deg mulighet til å bestemme hvordan dine data samles og brukes. Denne siden gir et kortfattet overblikk, og om du ønsker kan du finne mer utdypende informasjon her.

Hva er personopplysninger?

Personopplysninger er informasjon som kan brukes til å gjenkjenne en person, for eksempel navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse. Det kan også være opplysninger om hvordan du bruker tjenesten, for eksempel hvilke nyhetsartikler du leser.

Hvilke opplysninger behandler vi, og til hva?

Vi samler og bruker data for å tilby deg best mulig tjenester. Vi behandler i hovedsak to typer personopplysninger; de du selv oppgir til oss og de som oppstår når du bruker våre tjenester.

Overordnet bruker vi opplysningene til å:

  • tilpasse innhold, for eksempel foreslå artikler basert på din lesehistorikk
  • levere annonser og måle statistikk for annonsering, eksempelvis sørge for at du får mest mulig relevante annonser, og at du ikke får samme annonse for mange ganger
  • levere og administrere abonnement og andre tjenester som du kjøper eller ber om
  • forbedre våre produkter og for å forstå hva som engasjerer våre lesere
  • beskytte våre brukere og oss selv mot misbruk og svindelforsøk

Når vi håndterer data, er vår fremste oppgave å gjøre det på en sikker og forståelig måte. Mer informasjon om hvordan vi behandler dine data og hvor lenge de lagres finner du her.

Du bestemmer over dine data

Abonnenter og registrerte brukere har rett til innsyn i hvilke opplysninger vi lagrer om dem, til å få utlevert opplysninger, til å korrigere feilaktige opplysninger og til å få slettet data. I tillegg kan de når som helst endre innstillingene for hvordan vi bruker data på Min Side. For ikke-registrerte brukere, se avsnittet «Om informasjonskapsler (cookies)». Du kan lese mer om dine rettigheter her.

Hvem behandler mine opplysninger?

Bruken av dine personopplysninger er underlagt Personopplysningsloven. Polaris Media er ansvarlig for behandling av personopplysninger som samles inn når du bruker våre tjenester. Å sikre dine data er viktig for oss, derfor har vi utnevnt et personvernombud som er brukernes representant i vurderinger om hvordan personopplysninger skal behandles.

Polaris Media samarbeider med Schibsted (bl.a. mediehusene VG, Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Finn.no) for å skape best mulig tjenester. Dette samarbeidet innebærer at Schibsted er behandlingsansvarlige for enkelte data som samles når du bruker våre tjenester, blant annet:

  • Påloggingsløsningen «Schibsted-konto» (tidligere «SPiD»), hvor Schibsted sammen med Polaris Media er ansvarlig for behandlingen av data. Samarbeidet innebærer at du kun trenger en brukerkonto på tvers av våre mediehus, mediehusene til Schibsted og tjenester som Finn.no. Personvernerklæringen til «Schibsted konto» beskriver nærmere hvilke data som samles inn og hvordan disse behandles, samt hvordan du kan ta kontakt med Schibsted ved spørsmål eller andre henvendelser. Mer informasjon om data tilknyttet din «Schibsted-konto» finner du her.
  • Annonseteknologier vi benytter i samarbeid med Schibsted. For å tilby mest mulig relevante annonser bruker vi informasjon om våre brukere og deres adferd til å filtrere bort annonser som ikke anses relevant. Schibsted er behandlingsansvarlig for personopplysninger som samles inn til dette formålet. Du har de samme rettigheter ved Schibsteds behandling av personopplysninger, som det som følger av personvernerklæringen til «Schibsted konto», og du kan gjøre valg rundt hvordan du ønsker at dine data skal benyttes til annonseformål her.

For brukere av våre apper på Apple-enheter vil informasjon om brukernes adferd ikke samles inn i samarbeid med Schibsted som beskrevet over.

Spesielt om journalistikk

Våre mediehus behandler personopplysninger som en del av sin journalistiske aktivitet. Av hensyn til ytringsfriheten og kildevernet gjelder derimot ikke personvernlovgivningen for journalistikk. Ingen kan med henvisning til personvernlovgivningen kreve å få fjernet innhold som er publisert hos våre mediehus, eller kreve fullt innsyn i kildematerialet. Vi har sterkt fokus på kildevern og informasjonssikkerhet, og sterk bevissthet rundt at personopplysninger som benyttes i den redaksjonelle prosessen skal behandles sikkert og i tråd med gjeldende regelverk.

Om informasjonskapsler (cookies)

Informasjonskapsler er små filer som lagres på brukernes enheter, og som gjør det mulig å kjenne dem igjen. Informasjonskapsler er en vanlig del av infrastrukturen i Internett, og vi benytter informasjonskapsler bl.a. for at du skal slippe å logge deg inn på nytt for hver gang du besøker nettavisen.

Vi tillater våre annonsører å bruke analyseverktøy og informasjonskapsler for å blant annet måle statistikk for sine annonser og gjenkjenne enheter slik at du ikke får samme annonse mange ganger. Du kan lese mer om informasjonskapsler og hvordan du selv kan bestemme hvilke aktører som kan bruke dine data her.

Vår garanti til deg

å forvalte dine data på en trygg, brukervennlig og ansvarlig måte er en av våre viktigste oppgaver. Når du bruker våre tjenester skal du være trygg på at sporene du etterlater deg forvaltes på en forsvarlig måte.

Jeg ønsker mer informasjon om bruk av personopplysninger.

Dersom du har spørsmål eller innspill til hvordan vi kan forbedre oss, kan du kontakte vårt personvernombud på personvern@polarismedia.no