Konsernstyret i Polaris Media

Trond Berger (f. 1957)

Styreleder

Berger er utdannet statsautorisert revisor (1984), siviløkonom BI (1981) og befalsskole (1977). Var CFO i Schibsted ASA 1999-2019, og seniorrådgiver frem til våren 2020. Berger kom fra stillingen investeringsdirektør Stormbull (1998). Tidligere konserndirektør (CFO) Nycomed ASA og konserndirektør for strategi og forretningsutvikling Nycomed Amersham (1997-98). Han var partner i Arthur Andersen i perioden 1981-92. Berger er daglig leder i Blommenholm Industrier AS. Berger er styreleder i Yara ASA og sitter i flere andre styrer.

Victoria Svanberg (f. 1969)

Styremedlem, nestleder

Victoria Svanberg er utdannet ved IHM Business School og har en MBA fra Handelshögskolan i Stockholm. Hun har erfaring fra lederstillinger og styreverv innen en rekke ulike bransjer. Hun har erfaring fra mediebransjen gjennom styreverv samt ulike stillinger i Nye Wermlands-Tidningens AB, nå som arbeidende nestleder. Hun har arbeidet som konsulent med individ- og organisasjonsutvikling. Svanberg er aksjonær i NWT Gruppen AB.  Svanberg er også medeier i Branäsgruppen AB som driver fem skianlegg. Hun er også styremedlem og nestleder i Medieföretagen, NME News Media Europe, WAN-ifrans Medie Freedom Board og styreleder i TU Medier i Sverige.

Stig Eide Sivertsen (f. 1959)

Styremedlem

Stig Eide Sivertsen er utdannet BA (hons) Econ & M.Sc. fra University of Durham og juss grunnfag fra Universitetet i Bergen. Han har erfaring fra stillinger som finansdirektør i Schibsted og PGS, gründer/adm. direktør i Nettavisen, økonomidirektør i Telenor Link, konserndirektør i Telenor, adm. direktør i Telenor Broadcast og konsernsjef i Opplysningen og EMGS. Han er styremedlem i bl.a. Foinco, Gyldendal og Komplett Bank, og han eier og utvikler selskap hovedsakelig innen media.

Stefan Persson (f. 1956)

Styremedlem

Stefan Persson har mer enn 35 års erfaring fra revisjonsarbeid og ca. 20 års erfaring fra operative ledelsesfunksjoner i EY på både lokalt, nordisk og globalt nivå. Persson gikk av som partner i EY i 2016 og har etter dette jobbet som konsulent. Ved siden av konsulentarbeidet har Persson flere styreverv,  Convendum Corporation AB (publ), Leksands Sparbank samt NWT Gruppen AB.

Bente Sollid Storehaug (f. 1967)

Styremedlem

Bente Sollid Storehaug er administrerende direktør i Digital Hverdag AS. Hun har vært medlem av kulturministerens og næringsministerens næringspolitiske råd. Sollid Storehaug etablerte i 1993 Digital Hverdag, i dag Bouvet ASA. Hun er tidenes yngste medlem av Norsk Redaktørforening. Hun sitter i styrene i Hafslund E-CO, Eika Gruppen, Europris, Questback, Lumi Gruppen, Motor Gruppen og er styreleder i Placewise Group, Vinje Ullvarefabrikk (Lanullva) og Ocean Visoneering. Sollid Storehaug har studert statsvitenskap. Hun har gjennomført Executive Board Program og Advanced Board Program ved INSEAD og har i perioden 2018-2021 gjennomført tre programmer innen sertifiseringen «Leading Organisations in Disruptive Times» ved INSEAD.

Camilla Tepfers (f. 1969)

Styremedlem

Tepfers er utdannet sivilingeniør i datateknikk og informasjonsvitenskap ved NTNU. Hun har mer enn 20 års erfaring med digitalisering og tjenesteinnovasjon. I 2001 etablerte hun innovasjonssatsingen i DNB, og hun var sentral i arbeidet med den digitale transformasjonen i konsernet. Hun er i dag partner og gründer i rådgivnings- og analyseselskapet inFuture, som ble etablert i 2008. Hun innehar flere verv og har styreerfaring fra en serie ulike bransjer. Hun har skrevet flere pensumbøker ved norske universitet og høyskoler. Hun har hatt stilling som universitetslektor i en rekke årrekke ved institutt for datateknikk og informasjonsvitenskap (IDI) ved NTNU, og har sittet i styret i SINTEF Digital og SINTEF. Tepfers regnes som uavhengig styremedlem etter retningslinjene i NUES.

Knut Ivar Solnes (f. 1973)

Styremedlem

Knut Ivar Solnes er Head of Corporate Strategy & Business Development i Schibsted ASA.  Han er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole/Duke University (1997), og jobbet fra 1997-2002 i McKinsey & Co som konsulent. Fra 2003-2011 var han i Aftenposten, blant annet med ansvar for organisasjon, IT og strategi, og senere for lesermarkedet. Fra 2011-2019 arbeidet han for Telenor, først i strategiroller i Telenor Norge og Telenor Digital, senere med ansvar for Telenors nordiske medieinvesteringer. Han var i denne perioden styremedlem i bl. a. RiksTV, C More, og styreleder/nestleder i Amedia 2012-2016. Fra 2014-2019 hadde han ansvaret for innholdsporteføljen til Telenors nordiske TV-virksomhet.

Christer Pedersen (f. 1967)

Ansattrepresentant

Pedersen er samfunns- og næringslivsjournalist i iTromsø og har vært ansatt i avisa siden 2001. Før den tid har han jobbet i blant annet Norrländska Socialdemokraten og Sveriges Radio i Luleå, samt i Nordlys og TV Norge/TV Tromsø. Han ledet Norsk Journalistlag Polaris mellom 2013 og 2017.  Han er fast representant i landsstyret til Norsk Journalistlag siden 2015 og er NJs representant i styret til Institutt for Journalistikk. Han har sittet i underkonsernstyret i Polaris Media Nord-Norge i to omganger, til sammen syv år.

Lajla Ellingsen (f. 1969)

Ansattrepresentant

Lajla Ellingsen har cand mag i journalistikk og økonomi fra hhv Nord Universitet og Trondheim økonomiske høyskole. Hun har jobbet som journalist siden 1992, først og fremst som politisk reporter og undersøkende journalist. Ellingsen har jobbet i flere aviser, blant annet Klassekampen og Dagbladet. Hun begynte i Adresseavisen i 2001 og har vært der siden. Hun er i dag avisens gravesjef.

Steinar Vindsland (f. 1960)

Ansattrepresentant

Steinar Vindsland har jobbet som journalist siden 1982 og siden 1986 i Fædrelandsvennen. Han har jobbet med alt fra ungdomsstoff til politikk og helse, papiravisdesker og var første skrivende journalist i Fædrelandsvennen.no. Han har vært leder av redaksjonsklubben i Fædrelandsvennen, leder av Agder journalistlag og ledet opprettelsen av den faglige, regionale journalistkonferansen Sommerkonferansen. Han har vært vara og fast i landsstyret i Norsk journalistlag.  han var konserntillitsvalgt i Schibsted i et halvt år før Polaris kjøpte Fvn mfl. Det innebar tett samarbeid med toppledelsen både i konsernet og dets andre virksomheter. Er nå redaksjonell utvikler under «Enhet for redaksjonell utvikling» i Polaris Media, med ansvar for åtte mediehus i Polaris Media Sør.

 

Aksjonærvalgte varamedlemmer: 

Berte Figenschou Amundsen

Ansattvalgte varamedlemmer: 

Guri Svarva
Anita Pedersen
Espen Rasmussen