Konsernstyret i Polaris Media

Trond Berger styreleder, medlem av kompensasjonsutvalget (uavhengig av hovedaksjeeiere)

Berger er utdannet statsautorisert revisor (1984), siviløkonom BI (1981) og befalsskole (1977). Var CFO i Schibsted ASA 1999-2019, og seniorrådgiver frem til våren 2020. Berger kom fra stillingen investeringsdirektør Stormbull (1998). Tidligere konserndirektør (CFO) Nycomed ASA og konserndirektør for strategi og forretningsutvikling Nycomed Amersham (1997-98). Han var partner i Arthur Andersen i perioden 1981-92. Berger er daglig leder i Blommenholm Industrier AS. Berger har erfaring fra arbeid med bærekraft og er leder av komitéarbeid for bærekraft. Berger er styreleder i Yara ASA og sitter i flere andre styrer.

 

Victoria Svanberg, nestleder (ansatt i NWT Gruppen)

Victoria Svanberg er utdannet ved IHM Business School og har en MBA fra Handelshögskolan i Stockholm. Hun har erfaring fra lederstillinger og styreverv innen en rekke ulike bransjer. Hun har erfaring fra mediebransjen gjennom styreverv samt ulike stillinger i Nye Wermlands-Tidningens AB, nå som arbeidende nestleder. Hun har arbeidet som konsulent med individ- og organisasjonsutvikling.  Svanberg er aksjonær i NWT Gruppen AB. Svanberg er også medeier i Branäsgruppen AB som driver fem skianlegg. Hun er også styreleder i NME News Media Europe, WAN-ifrans Medie Freedom Board og TU Medier i Sverige.

 

Stig Eide Sivertsen


Stig Eide Sivertsen er utdannet BA (hons) Econ & M.Sc. fra University of Durham og juss grunnfag fra Universitetet i Bergen. Han har erfaring fra stillinger som finansdirektør i Schibsted og PGS, gründer/adm. direktør i Nettavisen, økonomidirektør i Telenor Link, konserndirektør i Telenor, adm. direktør i Telenor Broadcast og konsernsjef i Opplysningen og EMGS. Han er styremedlem i bl.a. Foinco, Gyldendal og Komplett Bank, og han eier og utvikler selskap hovedsakelig innen media.

 

Stefan Persson


Stefan Persson har mer enn 35 års erfaring fra revisjonsarbeid og ca. 20 års erfaring fra operative ledelsesfunksjoner i EY på både lokalt, nordisk og globalt nivå. Persson gikk av som partner i EY i 2016 og har etter dette jobbet som konsulent. Ved siden av konsulentarbeidet har Persson flere styreverv,  Convendum Corporation AB (publ), Leksands Sparbank samt NWT Gruppen AB.

 

Bente Sollid Storehaug

Bente Sollid Storehaug er administrerende direktør i Digital Hverdag AS. Hun har vært medlem av kulturministerens og næringsministerens næringspolitiske råd. Sollid Storehaug etablerte i 1993 Digital Hverdag, i dag Bouvet ASA. Hun er tidenes yngste medlem av Norsk Redaktørforening. Hun sitter i styrene i Hafslund E-CO, Eika Gruppen, Europris, Questback, Lumi Gruppen, Motor Gruppen og er styreleder i Placewise Group, Vinje Ullvarefabrikk (Lanullva) og Ocean Visioneering. Sollid Storehaug har studert statsvitenskap.

Hun har gjennomført Executive Board Program og Advanced Board Program ved INSEAD og har i perioden 2018-2021 gjennomført tre programmer innen sertifiseringen «Leading Organisations in Disruptive Times» ved INSEAD. Hun gjennomførte i 2022 programmene «Blockchain Strategy» ved Saïd Business School, University of Oxford og «Sustainable Business Strategy» ved Harvard Business School.

 

Knut Ivar Solnes

Knut Ivar Solnes er Head of Corporate Strategy & Business Development i Schibsted ASA.  Han er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole/Duke University (1997), og jobbet fra 1997-2002 i McKinsey & Co som konsulent. Fra 2003-2011 var han i Aftenposten, blant annet med ansvar for organisasjon, IT og strategi, og senere for lesermarkedet. Fra 2011-2019 arbeidet han for Telenor, først i strategiroller i Telenor Norge og Telenor Digital, senere med ansvar for Telenors nordiske medieinvesteringer. Han var i denne perioden styremedlem i bl. a. RiksTV, C More, og styreleder/nestleder i Amedia 2012-2016. Fra 2014-2019 hadde han ansvaret for innholdsporteføljen til Telenors nordiske TV-virksomhet.

 

Thale Kuvås Solberg


Kuvås Solberg er utdannet Siviløkonom fra Norges Handelshøyskole. Hun har bred ledererfaring både fra børsnoterte selskap, start-ups, teknologiselskaper og bank/finans. Hun har fokus på strategi, skalering og forretningsutvikling innen SaaS, og har solid erfaring innen ledelse, teknologi og bærekraft. Hun jobber i dag som President & CEO i Q-Free ASA, et teknologiselskap innen intelligente transportsystem. Kuvås Solberg innehar flere verv og har betydelig styreerfaring, blant annet innen mobilitet, fornybar/energi og finans. I 2016 ble Kuvås Solberg kåret til «Topp 10 Årets unge leder i Norge», og i 2020 ble hun kåret til «Norges 50-fremste tech kvinner» av ODA-nettverket og Abelia.

 

Christer Pedersen (ansattrepresentant)

Pedersen er samfunns- og næringslivsjournalist i iTromsø og har vært ansatt i avisa siden 2001. Før den tid har han jobbet i blant annet Norrländska Socialdemokraten og Sveriges Radio i Luleå, samt i Nordlys og TV Norge/TV Tromsø. Han ledet Norsk Journalistlag Polaris mellom 2013 og 2017.  Han er fast representant i landsstyret til Norsk Journalistlag siden 2015 og er NJs representant i styret til Institutt for Journalistikk. Han har sittet i underkonsernstyret i Polaris Media Nord-Norge i to omganger, til sammen syv år.

Lajla Ellingsen (ansattrepresentant)

Lajla Ellingsen har cand mag i journalistikk og økonomi fra hhv Nord Universitet og Trondheim økonomiske høyskole. Hun har jobbet som journalist siden 1992, først og fremst som politisk reporter og undersøkende journalist. Ellingsen har jobbet i flere aviser, blant annet Klassekampen og Dagbladet. Hun begynte i Adresseavisen i 2001 og har vært der siden. Hun er i dag avisens gravesjef.

 

Steinar Vindsland (ansattrepresentant)


Steinar Vindsland har jobbet som journalist siden 1982 og siden 1986 i Fædrelandsvennen. Han har jobbet med alt fra ungdomsstoff til politikk og helse, papiravisdesker og var første skrivende journalist i Fædrelandsvennen.no. Han har vært leder av redaksjonsklubben i Fædrelandsvennen, leder av Agder journalistlag og ledet opprettelsen av den faglige, regionale journalistkonferansen Sommerkonferansen. Han har vært vara og fast i landsstyret i Norsk journalistlag.  han var konserntillitsvalgt i Schibsted i et halvt år før Polaris kjøpte Fvn mfl. Det innebar tett samarbeid med toppledelsen både i konsernet og dets andre virksomheter. Er nå redaksjonell utvikler under «Enhet for redaksjonell utvikling» i Polaris Media, med ansvar for åtte mediehus i Polaris Media Sør.

 

Aksjonærvalgte varamedlemmer: 

Ingeborg Volan

Ansattvalgte varamedlemmer: 

Guri Svarva
Anita Pedersen
Espen Rasmussen