Konsernledelsen i Polaris Media

Per Axel Koch (f. 1961)

per-axel-koch

Konsernsjef

Per Axel Koch er utdannet siviløkonom ved NHH i 1985 og tok høyere avdeling ved NHH i 1985-1987. Han har erfaring fra stillinger som stipendiat/prosjektkonsulent i Wilh. Wilhelmsen Ltd (1985-1988), konsulent i McKinsey & Co (1988-1991), direktør (1991-92), viseadministrerende direktør (1993-95) og administrerende direktør i Adresseavisen ASA (1996-2006). Koch var konsernsjef i Adresseavisen ASA 2007-2008. Konsernsjef i Polaris Media ASA fra starten i 2008.

Koch sitter som styreleder i alle hoveddatterselskapene i Polaris Media, og er styremedlem i Finn.no og Trønder-Avisa, styreleder i AtB og Papirkjøp. Han er også styreleder i Midt-Norsk Jazzsenter og styremedlem i Norsk Jazzforum. Han har tidligere vært styreleder i Sparebank1 SMN i perioden 2001 – 2013.

Tove Nedreberg (f. 1963)

tove-nedreberg

Administrerende direktør i Adresseavisen / Adresseavisen Gruppen

Tove Nedreberg har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Trondheim Økonomiske Høgskole (BBA, 1985). Hun har erfaring fra stillinger som budsjettsjef og økonomisjef i Norges Handels og Sjøfartstidende AS, økonomisjef og assisterende direktør i Aftenposten AS og økonomidirektør i Adresseavisen ASA. Nedreberg var viseadministrerende direktør i Adresseavisen ASA fra 2003 til 2008. Administrerende direktør i Adresseavisen og Adresseavisen Gruppen fra 2008. I tillegg til Adresseavisen, består Adresseavisen Gruppen av syv lokale mediehus i Trøndelag og på Helgeland, eget distribusjonsselskap og selskap for telefonsalg/tjenester. Adresseavisen har flere konsernoppgaver for Polaris Media gjennom kompetansesenter marked (bedrift og privat), IT og digital utvikling. Tove Nedreberg er stedfortreder for konsernsjef i Polaris Media.

Nedreberg er styreleder i hovedstyret i MBL (Mediebransjens Landsforening), styremedlem i Norsk Filminstitutt og styremedlem i Salmar ASA.

Kirsti Husby (f. 1972)

Sjefredaktør Adresseavisen

 

Harald H. Rise (f. 1959)

harald-rise

Administrerende direktør i Polaris Media Nordvestlandet og Polaris Media Nord-Norge

Harald H. Rise er utdannet cand.mag. i Norge og har journalistutdanning fra USA. Han har yrkeserfaring som journalist og vaktsjef i Sunnmørposten (1985-93), informasjonssjef i Ulsteinkonsernet (1993-94), ansvarlig redaktør (1994 – 2007) og administrerende direktør (2002– 07) i Sunnmørsposten og konserndirektør i Edda Media (2007-09).

Rise er i dag adm. dir. både i Polaris Media Nordvestlandet (PMNV) og Polaris Media Nord-Norge (PMNN). Under disse selskapene er det bortimot 30 andre hel- og deleide selskap, inkludert 23 mediehus, og han er styreleder i Sunnmørsposten, Romsdals Budstikke, Nordvest Distribusjon, Harstad Tidende, iTromsø og Nordavis. Videre er han styremedlem i Avisa Nordland og varamedlem i Trønder-Avisa.

Per Olav Monseth (f. 1979)

per-olav-monseth

CFO med ansvar for prosjekt og forretningsutvikling

Per Olav Monseth er utdannet siviløkonom i 2004 med spesialisering i finans ved NHH og Indian Institute of Management. Monseth har også grunnfag i psykologi fra Universitet i Bergen og Befalsskolen for Marinen (BSMA). Monseth har vært Vice President i det New York-baserte investeringsselskapet Lindsay Goldberg og konsulent i McKinsey & Co.

Monseth er nestleder i styret i Adresseavisen Gruppen, Adresseavisen, Polaris Media Nord Norge, Polaris Media Nordvestlandet, og i Polaris Trykk. Videre er Monseth styreleder i Polaris Regnskap og i Adresseavisens Pensjonskasse.

Monseth har hovedansvar for finans og økonomi i Polaris Media med tilleggsansvar for konsernprosjekter og forretningsutvikling i konsernet.

 Håvard Kvalheim (f. 1983)

Konserndirektør digitale annonseprodukter og big data

Håvard Kvalheim er utdannet siv.ing./master of science innen industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU i 2008, med spesialisering innen data og finans. Kvalheim har tidligere jobbet som konsulent i Ernst & Young. Fra 2010 har Kvalheim jobbet som Forretningsutvikler, Prosjektdirektør og Konserndirektør i Polaris Media.

Kvalheim sitter i styret i mediehusene Sunnmørsposten og Romsdals Budstikke, samt varamedlem i Polaris Media Nord-Norge og Fanbooster.

Kvalheim har ledet arbeidet med overgang til felles digitale annonseløsninger i konsernet, og leder den nyetablerte enheten for digitale annonseprodukter, i tillegg til å ha ansvaret for big data-enheten i konsernet.

Frode Sandmark (f. 1981)

Administrerende direktør i Polaris Trykk AS

Frode Sandmark har jobbet i Polaris Media siden 2013 og overtok som Administrerende direktør i Polaris Trykk fra 1.jan 2017. Sandmark er utdannet siviløkonom i 2008 med spesialisering i Supply Chain Management ved Handelshøyskolen BI i Oslo. I tillegg har han også 1-årig studium i Organisasjon, ledelse og endring fra Høyskolen i Hedemark og Befalsskolen for Infanteriet i Trøndelag (BSIT). Sandmark har også erfaring som nasjonalt ansvarlig for Lean i Ringnes (Produksjon og Logistikk), konsulent i McKinsey & Co og som befal i HM Kongens Garde.

Sandmark er styreleder i Nr1 Adressa-Trykk Orkanger og styremedlem i Amedia Trykk Bodø.

 

Roar K. Morset (f. 1976)

Konserndirektør Brukermarked og Utviklingsdirektør Adresseavisen

Morset er utdannet økonom (B.Bus) med spesialisering innenfor finans og markedsføring fra Trondheim Økonomiske Høgskole og University of South Australia. Han har 10 års erfaring fra ulike stillinger i Danske Bank, de siste årene som leder for forretningsutvikling for privatkundeområdet i Norge.

Morset begynte i Adresseavisen i 2014, der han har stillingen som Utviklingsdirektør. Siden Mars 2017 har Morset også ansvaret for konsernets brukermarkedsenhet (privatkundeområdet). I Adresseavisen har Morset de siste årene vært prosjekteier for flere utviklingsprosjekter, med særlig vekt på nyskaping, rettet både mot annonsemarkedet og brukermarkedet. Blant annet har han arbeidet mye med implementering og forbedring av mediehusets lansering av betalt innhold på nett.

Morset er styremedlem i Hoopla, MazeMap og Adressa Distribusjon.